مزایای استاندارد ISO 22000 و گرفتن گواهینامه آن می توان به :
ایجاد اطمینان در مصرف کننده به سلامت و ایمنی مواد غذایی و زنجیره مواد غذایی
جهانی بودن و ایجاد مزیت رقابتی در صادرات
امکان پیاده سازی به تنهایی و یا با سایر سیستم های مدیریتی مانند ISO 9001 و ISO 14001
پوشش کلیه الزامات HACCP
نگرش سیستماتیک بجای نگرش محصولی
الزام به تبعیت از قوانین و مقررات بهداشتی و ایمنی مواد غذایی
مستندسازی مناسب
تخصصی بودن در صنایع غذایی
داشتن استاندارد های پشتیبان برای ارائه راهنمایی و رفع ابهام مانند ISO 22004 و ISO 22005
اشاره کرد .
مزایای دریافت گواهینامه ISO 22000 از شرکت SMI
صدور همزمان گواهینامه HACCP در صورت درخواست مشتری
تدوین گزارش از وضع عمومی سازمان و نقاط قوت و ضعف آن
توجه به اثر بخشی سیستم ایمنی و سلامت به جای نگرش بندی
انجام ممیزی بر اساس حساسیت های محصول
صدور گواهی نامه GMP در صورت درخواست سازمان با یک ممیزی
استفاده از ممیزان با تجربه و آشنا به شرایط تولید مواد و محصولات غذایی
فرایند طرحریزی سیستم ایمنی یک کار تیمی می باشد
برای استقرار سیستم ایمنی مواد غذایی ابتدا باید مشخصات محصول و مراحل تولید و مواد اولیه مواد کمک تولیدی مشخص شود.
سپس سازمان باید اقدام به شناسایی و ارزیابی خطراتی که ایمنی و سلامت مواد غذایی را تهدید می کند بپردازد .
در گام بعدی سازمان اقدام به تعیین برنامه های پیشنیازی PRP ها و برنامه های پیشنیازی عملیاتی ها OPRP می نماید .
بعد از آن نوبت به ارزیابی PRP ها و تعیین CCP ها می رسد.
سازمان باید اقدام به توسعه سیستم وانتقال اطلاعات مربوط به سیستم به پرسنل نماید
سازمان باید اقدام به ارزیابی اثربخشی سیستم مدیریت و OPRP ها و CCPها نماید
سیستم باید اقدام به ممیزی و کنترل اجرا و اثربخشی نمایند.
روش پیاده سازی و گرفتن گواهینامه استاندارد ISO 22000 : 2005